Nadziewana dynia Pattypan
Nadziewana dynia pattypan to dodatek dla 4 osób. Za 1,45 dolara za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 241 kalorii , 6 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Mieszanka soli koszernej, dyni, fasoli lima i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 35 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 83% , co jest wynikiem znakomitym. Spróbuj nadziewanej dyni Pattypan , Pattypan Squash z jajkami i Sałatki z pomidorów i dyni , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Włóż pół blachy do piekarnika, aby podgrzewać przez 15 minut.
Odetnij zdrewniałe końcówki i przekrój dynię na pół w poprzek. Wyjmij nasiona dyni, pozostawiając 1/2-calową skorupę. Zarezerwuj mięso.
Posmaruj pokrojone boki dyni 1 łyżką oliwy z oliwek i dopraw 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Ułóż dynię przekrojoną stroną do dołu na rozgrzanej patelni i piecz, aż dynia będzie miękka, a miąższ zarumieniony, około 15 minut.
Przełóż dynię na półmisek i odłóż na bok.
W międzyczasie drobno posiekaj zarezerwowany miąższ dyni.
Rozgrzej 10-calową żeliwną patelnię na średnim ogniu i dodaj pozostałą łyżkę oliwy z oliwek. Gdy olej zacznie się mienić, dodaj posiekaną dynię, szalotkę, czosnek, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka i rumiana, około 2 do 3 minut.
Dodaj kukurydzę, limy, orzechy pekan i tymianek. Gotuj, aż się rozgrzeje, około 1 minuty. Rozłóż farsz równomiernie pomiędzy ugotowaną dynią i natychmiast podawaj.