Nadzienie Z Wątroby
Nadzienie z wątroby może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 1066 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 80 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz liście pietruszki, łyżeczka rozmarynu, do 6 wątróbek z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ], oraz Pasztet Z Wątróbki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojaki piekarnika do dolnej środkowej i górnej pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 149°.
Rozłóż chleb równomiernie na dwóch blachach do pieczenia.
Piec do całkowitego wyschnięcia kostek chleba, 30 do 40 minut, obracając tace i mieszając kostki chleba kilka razy podczas pieczenia.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Zwiększyć ciepło piekarnika do 191°.
Roztopić 4 łyżki masła na patelni saute na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i seler i smażyć na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Wątróbki Pat suszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na 2-calowe segmenty. Roztopić 2 łyżki masła na patelni na dużym ogniu.
Dodać wątróbki i gotować, aż dobrze rumiane z jednej strony, o 2 protokół. Odwróć i kontynuuj gotowanie, aż centra będą średnio rzadkie, o 1 minutę dłużej.
Usuń wątróbki i dodaj 1 filiżankę wywaru na patelnię.
W blenderze, robocie kuchennym lub blenderze zanurzeniowym przecier z płukaną cieczą, aż mieszanina będzie w większości gładka, a pozostałe kilka małych kawałków wątroby. Odstawić.
Pozostałą masę, jajka i suszone zioła ubić w dużej misce do uzyskania jednorodności.
Trzepaczka w mieszaninie wątroby.
Dodać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Złóż w kostkach chleba, cebuli i selera.
Użyj części farszu, aby wypchnąć ptaka w razie potrzeby. Aby ugotować pozostały farsz, przenieść do maślanego 9-przez 9-calowe prostokątne naczynie do pieczenia, przykryć szczelnie folią aluminiową i piec, aż natychmiastowy termometr odczytuje 66° Po włożeniu do środka naczynia, około 45 minut.
Zdjąć folię i kontynuować pieczenie, aż złoty kolor i chrupiące na wierzchu, o 10 minut dłużej.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 5 minut, posypać natką pietruszki i podawać.