Nadzienie z grzybów leśnych
Nadzienie z grzybów leśnych może być właśnie tym wegetariańskim przepisem lakto-owo , którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 287 kalorii . Ten przepis jest dla 16 osób i kosztuje 2,32 USD za porcję. Niewiele osób wykonało ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe z tym przepisem. Ten przepis z Allrecipes wymaga tymianku, soli, pietruszki i szalotki. Sprawdza się dobrze jako dość tani dodatek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 76% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Zupa kasztanowa z grzybami leśnymi ze śmietaną parmezanową i gruszkami , Muszle faszerowane kurczakiem i grzybami leśnymi i Risotto z grzybami leśnymi z targu rolników .
Instrukcje
Wymieszaj 2 szklanki gorącej wody z borowikami i odstaw, aż borowiki zmiękną. Około 30 minut.
Odcedź, zachowując płyn z moczenia. Wyciśnij borowiki i posiekaj je grubo.
Rozgrzej piekarnik do 165°C (325°F). Podziel pokrojony chleb na dwie blachy do pieczenia.
Piecz, aż zacznie brązowieć. Około 15 minut. Ostudź, a następnie przełóż do bardzo dużej miski.
Rozpuść masło w dużym garnku holenderskim na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj pory, szalotki, pieczarki crimini lub pieczarki z grzybami shiitake.
Smażyć, aż do uzyskania złotego koloru i miękkości, około 15 minut.
Dodaj seler i borowiki i smaż przez kolejne 5 minut.
Przełóż mieszankę do miski z bułką tartą.
Dodaj pietruszkę, orzechy laskowe, tymianek i szałwię. Dopraw solą i pieprzem, a następnie wmieszaj roztrzepane jajka.
Pieczenie farszu w indyku: Napełnij główną komorę farszem.
Wymieszaj bulion z 1/2 szklanki odłożonego płynu z moczenia borowików w dużej szklanej miarce.
Dodaj wystarczającą ilość bulionu do pozostałego farszu, aby go nawilżyć. Przełóż resztę farszu do wysmarowanego masłem naczynia do pieczenia. Przykryj folią aluminiową wysmarowaną masłem.
Piecz farsz w naczyniu razem z indykiem, aż będzie dobrze podgrzany, około 30 minut. Zdejmij pokrywkę i piecz, aż wierzch będzie chrupiący, około 15 minut.
PIECZENIE CAŁEGO NADZIENIA W FORMICE: Rozgrzej piekarnik do 160°C. Posmaruj masłem formę do pieczenia o wymiarach 38x25x5 cm.
Wymieszaj 3/4 szklanki odłożonego płynu z moczenia borowików z 3/4 szklanki bulionu i dodaj do farszu.
Przełóż farsz do przygotowanego naczynia. Przykryj folią aluminiową posmarowaną masłem i piecz, aż będzie dobrze podgrzany, około 1 godziny. Zdejmij pokrywkę i piecz, aż wierzch będzie chrupiący, około 15 minut.