Nachos po karaibsku
Karaibskie Nachos mogą być właśnie tym przepisem środkowoamerykańskim , którego szukasz. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 6,37 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1307 kalorii , 59 g białka i 73 g tłuszczu . Mieszanka awokado, papryki, karaibskiej marynaty jerk i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako przystawka. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 48% . Ta ocena jest całkiem dobra. Karaibska zupa z czarnej fasoli i słodkich ziemniaków , karaibska sałatka Cobb z winegretem z pieczonego ananasa i karaibskie udka z kurczaka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Ułóż chipsy warstwami na tacy lub blasze do ciastek. Na chipsach ułóż czerwoną paprykę, pomarańczową paprykę, cebulę, awokado i ananasa.
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni. Smaż na średnio-wysokim ogniu, aż będzie równomiernie chrupiący; odcedź na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi. Pokrój boczek i posyp nim nachos.
Wlej marynatę jerk do rondla na średnim ogniu. Gotuj, ciągle mieszając, aż marynata zredukuje się do gęstej, lepkiej konsystencji, około 3 minut.
Dodaj krewetki i zamieszaj, aby pokryć; gotuj, aż krewetki będą gorące. Rozrzuć krewetki na nachos; posyp serem Monterrey Jack i kolendrą.
Włóż nachos do piekarnika i piecz, aż ser się rozpuści, około 7 minut.