Nacho Topped Chili Pot

Nacho Topped Chili Pot może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 768 kalorii. Na $5.5 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz chipsy kukurydziane tortilla, piwo, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Nacho Topped Chili Pot, Patelnia Nacho Chili, oraz Kolacja Chili Nacho dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Char papryki poblano i 2 duże jalapenos nad otwartym płomieniem na płycie kuchennej lub pod gorącym brojlerem z drzwiami piekarnika pozostawione lekko uchylone na parę do ucieczki.
Umieść zwęgloną paprykę w misce i przykryj folią, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Paprykę obrać i posadzić. Posiekać i puree w grubym sosie w robocie kuchennym.
W międzyczasie podgrzej 2 obroty oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu w garnku z chili.
Dodać mięso i brązowy dobrze.
Dodać cebulę, czosnek, sól, pieprz, kminek, kolendra, papryka, i chile proszku. Ugotować, aby zmiękła cebulę kilka minut, a następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Po 1 minucie dodajemy piwo i gotujemy jeszcze minutę lub dwie, mieszamy wywar i podgrzewamy. Wymieszać papryki do chili i dusić kilka minut do smaków połączyć. Całkowicie schłodzić i przechowywać do przygotowania posiłku.
Umieść w przykrytym garnku na umiarkowanym ogniu, aż do ogrzania, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie rozrzedzić fasolę z odrobiną wody i podgrzać na małej patelni na średnim ogniu. Włącz brojlery i umieść stojak na środku piekarnika. Gdy chili jest gorące, odkryć i top z tortillas. Kropka tortille z fasolą i przykryć całą warstwę tortille z serem, umieścić pod brojlerem, aż lekko rumiane i ser topi. Cienko pokroić świeży pieprz Fresno.
Udekoruj Nacho Chili pokrojoną w plasterki świeżą papryką Fresno i odsączoną marynowaną papryką Jalapeno.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Sangre de Toro Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Sangre de Toro Cava]()
Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.