Nacho Topped Chili Pot

Nacho Topped Chili Pot
Nacho Topped Chili Pot może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 768 kalorii, 40g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.5 za porcję. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 55 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, chipsy kukurydziane tortilla, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Patelnia Nacho Chili, Patelnia Nacho Chili, oraz Kolacja Chili Nacho.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Char papryki poblano i 2 duże jalapenos nad otwartym płomieniem na płycie kuchennej lub pod gorącym brojlerem z drzwiami piekarnika pozostawione lekko uchylone na parę do ucieczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Umieść zwęgloną paprykę w misce i przykryj folią, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Paprykę obrać i posadzić. Posiekać i puree w grubym sosie w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
W międzyczasie podgrzej 2 obroty oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu w garnku z chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać mięso i brązowy dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Dodać cebulę, czosnek, sól, pieprz, kminek, kolendra, papryka, i chile proszku. Ugotować, aby zmiękła cebulę kilka minut, a następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Po 1 minucie dodajemy piwo i gotujemy jeszcze minutę lub dwie, mieszamy wywar i podgrzewamy. Wymieszać papryki do chili i dusić kilka minut do smaków połączyć. Całkowicie schłodzić i przechowywać do przygotowania posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Umieść w przykrytym garnku na umiarkowanym ogniu, aż do ogrzania, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie rozrzedzić fasolę z odrobiną wody i podgrzać na małej patelni na średnim ogniu. Włącz brojlery i umieść stojak na środku piekarnika. Gdy chili jest gorące, odkryć i top z tortillas. Kropka tortille z fasolą i przykryć całą warstwę tortille z serem, umieścić pod brojlerem, aż lekko rumiane i ser topi. Cienko pokroić świeży pieprz Fresno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Fasola RefriedFasola Refried
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Udekoruj Nacho Chili pokrojoną w plasterki świeżą papryką Fresno i odsączoną marynowaną papryką Jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Bodegas Naveran Brut Nature Cava. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Bodegas Naveran Brut Nature Cava
Bodegas Naveran Brut Nature Cava
Cavas są bardzo uniwersalne jako aperitif przed posiłkiem i, oczywiście, cieszyć się podczas posiłku. Oprócz wszelkiego rodzaju smażonych potraw (spróbuj ze smażonymi wytopami lub kalmarami!), ta Natura Naveran Brut będzie pasować do miękkich serów, świeżych owoców, białych mięs (wieprzowina i kurczak), a nawet bogato aromatyzowanych czerwonych mięs. Ta Cava jest również świetna do samodzielnego popijania.Mieszanka: 40% Macabeo, 30% Parellada, 20% Chardonnay, 10% Xarello
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn