Nabemono: Japoński łosoś i shiitake Hot Pot

Nabemono: Japoński łosoś i shiitake Hot Pot
Nabemono: Japoński łosoś i Gorący Garnek Shiitake mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 17,25 zł za porcję. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 20 minut. Mieszanka wody, szpinaku, kombu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 2703 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Japońska Zupa Z Makaronem I Shiitake, Japoński Yellowtail z imbirem pieczone grzyby Shiitake i piwo korzenne hoisin Vinaigrette, oraz Łosoś z sosem Shiitake i czerwonym winem.

Instrukcje

1
Umieść kombu w garnku, jeśli używasz, i przykryj 1 1/2 kwarty przefiltrowanej wody. Pozwól kombu moczyć przez 15 minut, aby zmiękczyć.Włączyć palnik do umiarkowanie wysokiego płomienia. Gdy woda zacznie bąbelkować, zamieszaj płatki bonito i usuń z ognia. Przykryć i pozostawić płatki bonito strome w wodzie, aż do dna, o 10 protokół. Odcedzić bulion, kompostując płatki bonito.Rozgrzej piekarnik do 275 F. Rub pastę miso wzdłuż wnętrza garnka nabe, clay baker lub holenderskiego piekarnika. Ułóż łososia, pory, shiitakes, rzodkiewkę i szpinak w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Płatki BonitoPłatki Bonito
MisoMiso
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
KombuKombu
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Na łososia i warzywa polać gorącym dashi. Przykryć i przełożyć do piekarnika. Pozostawić gulasz gotować 15 minut lub do ryby jest zrobione do własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
DashiDashi
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Wyjmij piekarnik z garnkiem, podnieś pokrywkę i wrzuć szpinak. Odstawić pokrywkę do glinianego piekarnika i pozostawić szpinak do zwiędnięcia w pozostałym ogniu zupy-około 5 minut.Chochle do poszczególnych miseczek do zupy i top z łososia ikry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ikra Z łososiaIkra Z łososia
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Magazyn