Mój Ulubiony Meksykański Ryż
Mój ulubiony meksykański ryż może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 301 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 101 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś sól, olej roślinny, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Mój Ulubiony Meksykański Ryż, Ulubiona Meksykańska Lazania, oraz Nasza Ulubiona Meksykańska Lasagna.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z ryżem; gotować i mieszać, aż ryż jest lekko rumiane i daje się tosty zapach, 5 do 7 protokół. Wymieszać w bulionie z kurczaka, sos pomidorowy, zielone chili, cebula, czosnek, sól, kminek, i chili w proszku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, o 25 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Na wierzchu rozłóż ser Monterey Jack, a następnie wymień pokrywkę i pozwól serowi się stopić, o około 5 minut więcej.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.