Mój Słynny Guacamole
Mój słynny Guacamole jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 10 porcjami. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 213 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz salsan i frytki, mielony kminek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dr. No ' s Famous Guacamole, guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole, oraz Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Owinąć główkę czosnku w folię aluminiową i włożyć do piekarnika, aż będzie miękka, około 30 minut.
Niech czosnek ostygnie w dotyku, a następnie odetnij końcówkę żarówki lub przekłuj goździki nożem i wyciśnij miąższ do dużej miski (jak lukier przez torebkę z ciastem, oderwij luźną papierową łuskę, aby nie dostać się do miąższu).
W międzyczasie rozgrzać 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni saute na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną cebulę i trochę soli i gotować, aż tylko zmięknie i ostry smak zniknie, o 3 do 5 protokół.
Dodaj gotowaną cebulę do miski z czosnkiem i dodaj mieloną ostrą paprykę, szczyptę soli, pokrojone w kostkę pomidory i kminek; delikatnie wrzuć. Avocado połówki i pit z nożem. Następnie zdobądź ciało w przekroju 1/4 cala. Staraj się nie przebić skóry awokado i skaleczyć się. Miąższ miąższu i dodać go do miski i natychmiast dodać 1/2 soku z limonki wraz z posiekaną kolendry; delikatnie wymieszać i smak. Jeśli nie jest wystarczająco kwaśny, dodaj więcej soku z limonki, następnie dodaj dodatkową sól, kminek lub ostrą paprykę.
Podawać z salsą i frytkami, świetnie smakuje również z pieczonym kurczakiem i stekiem.
Uwaga kucharza: wolę mielić ostrą paprykę z nasionami. Wyraźnie daje to dużo więcej ciepła. Najlepiej dodać go do guacamole trochę na raz, aby uzyskać pożądane ciepło, co jest ważne. Zawsze można dodać więcej ciepła, ale nie można go zabrać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."