Mój rodzaj czekoladowego tortu urodzinowego
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać mój rodzaj czekoladowego tortu urodzinowego spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 94 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, ciężką śmietanę do ubijania, grubą sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Urodziny wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym, oraz Duży Czekoladowy Tort Urodzinowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia 13x9x1-calowa blacha do pieczenia z pergaminem; pergaminem maślanym.
Połącz pierwsze 4 składniki w średniej metalowej misce. Ustaw miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody; mieszać, aż czekolada i masło stopić.
Wyjąć miskę z wody; wymieszać z solą (mieszanina będzie ziarnista).
Ubić jajka i 2 łyżki cukru w innej średniej misce, aż blednie, o 6 protokół; złożyć do mieszaniny czekolady. Złożyć w mące, następnie orzechy laskowe.
Rozłóż ciasto równomiernie na blasze do pieczenia.
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi, około 13 minut (ciasto będzie cienkie).
Przenieś patelnię do stojaka. Fajne ciasto całkowicie.
Połącz czekoladki w średniej metalowej misce. Doprowadzić 1 szklankę śmietany na wolnym ogniu w małym rondlu; wlać śmietanę na czekoladki i odstawić 1 minutę. Wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia. Schłodzić mieszaninę do jędrności, około 2 godzin.
Umieścić miskę z schłodzoną mieszaniną czekolady na rondlu z ledwo gotującej się wody, aż mieszanina jest częściowo stopiony (nie mieszać), około 5 minut.
Wyjmij miskę z wody; dodaj masło do miski. Używając miksera elektrycznego, ubijaj, aż wypełnienie będzie grube i błyszczące, około 3 minut. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj 1/2 szklanki schłodzonej śmietany do ubijania w innej średniej misce, aż uformują się szczyty. Złóż bitą śmietanę do nadzienia.
Okładka 14x5-calowy KARTONOWY prostokąt z folią. Odwróć ciasto na powierzchnię roboczą; Usuń pergamin.
Ciasto pokroić wzdłuż na pół.
Ułóż 1 ciasto na pół na tekturze pokrytej folią.
Rozprowadzić 1/2 szklanki nadzienia czekoladowego. Wierzch z drugą połówką ciasta. Łyżka pozostałego nadzienia do torebki z ciastem wyposażonej w dużą gładką okrągłą końcówkę. Napełnianie rur na szczycie ciasta w rzędach wzdłużnych obok siebie, a następnie gładki wierzch. Schłodzić, aż napełnienie będzie twarde, około 1 godziny.
Przynieś śmietanę i syrop kukurydziany, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Dodaj czekoladę; odstawić 5 minut. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia.
Odstawić, aż ledwo letnie, ale nadal wylewać, o 20 protokół.
Umieść tekturową podstawę z ciastem na stojaku ustawionym nad obramowaną blachą do pieczenia. Łyżka glazury na wierzchu ciasta, umożliwiając glazury spływać po bokach. Używając szpatułki offsetowej, gładkie szkliwo na bokach. Kawałki czekolady kopiec lub loki na górze i boki ciasta.
Dekoruj orzechami laskowymi i kandyzowaną skórką pomarańczową. Przechowywać w lodówce, aż glazura jest ustawiona, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.)
Aby za każdym razem uzyskać zgrabny plasterek, zanurz duży nóż w szklance gorącej wody, a następnie wytrzyj go do sucha przed cięciem następnego.