Mój Boudin

Mój Boudin
Mój Boudin może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 260 kalorii, 24g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.3 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pietruszkę, sól koszerną, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany biały ryż można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Mój Boudin, Boudin, oraz Boudin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć wieprzowinę, wątrobę, warzywa i przyprawy w misce i marynować przez 1 godzinę lub przez noc, przykryte, w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
WarzywaWarzywa
WątrobaWątroba
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieść marynowaną mieszaninę w dużym garnku i przykryj mięso wodą (o 1 do 2 cali). Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę i 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wyjąć garnek z ognia i odcedzić, rezerwując ciecz. Pozostawić mieszaninę do lekkiego ostygnięcia, a następnie umieścić ciała stałe przez młynek do mięsa ustawiony na grubej mielenia. (Możesz też posiekać nożem, jeśli nie masz maszynki do mięsa, co i tak zwykle robię.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do MięsaMłynek Do Mięsa
NóżNóż
GarnekGarnek
4
Zmielone mięso umieścić w dużej misce. Używając drewnianej łyżki lub gumowej szpatułki, wymieszaj gotowany ryż, pietruszkę, szalotki i zarezerwowany płyn do gotowania. Energicznie mieszać przez 5 minut. Po pierwszym połączeniu mieszanki Boudin-rice wygląda bardzo mokro i jest dość pikantna. Nie martw się; po kłusownictwie ryż pochłania nadmiar wilgoci i dużo przypraw. Mokra konsystencja i dodatkowa przyprawa zapewniają, że twój ostateczny boudin będzie wilgotny i pełen smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Zielona CebulaZielona Cebula
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W tym momencie można podawać kiełbasę do osłonek. Kłusować linki delikatnie w gorącej (Nie bulgoczącej) wodzie przez około 10 minut, następnie podawać. Alternatywnie, można użyć mieszaniny jako farsz do kurczaka, lub zwinąć go w "kulki boudin", pogłębiać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
FarszFarsz
Cały KurczakCały Kurczak
KiełbasaKiełbasa
WodaWoda
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Aby zjeść świeże, gorące gotowane boudin, ugryź w link i użyj zębów i palców, aby delikatnie wyciągnąć mięso z miękkiej osłonki. (Osłonki są spożywane tylko wtedy, gdy boudin jest grillowany lub wędzony i stają się chrupiące.) Można również pokroić boudin i drażnić mięso widelcem, choć naczynia nie są zachęcane.Niektórzy mieszkańcy jedzą boudin z odrobiną kreolskiej musztardy, mżawką syropu trzcinowego, francuską bułką lub kilkoma krakersami. Ale większość uważa, że to, jak kilka innych nielegalnych przyjemności życia, najlepiej cieszyć się w upale chwili, zjedzone prosto z opakowania, siedząc w samochodzie. Nie jest to region znany z pretensji: czule mówi się, że siedmiodaniowy posiłek Cajun to Funt boudinu i sześciopak piwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda KreolskaMusztarda Kreolska
French RollFrench Roll
Syrop Z Trzciny CukrowejSyrop Z Trzciny Cukrowej
KrakersyKrakersy
PiwoPiwo
MięsoMięso
2
Reprinted with permission from Real Cajun by Donald Link with Paula Disbrowe, © 2009 Clarkson PotterDONALD LINK is the chef-owner of Herbsaint and Cochon in New Orleans. W 2007 roku zdobył Nagrodę James Beard Best Chef South Region Award.PAULA DISBROWE jest autorką Cowgirl Cuisine i współautorką Crescent City Cooking Susan Spicer. Mieszka w Austin w Teksasie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia35
Magazyn