Mâche z wiosennymi warzywami i cytrynowym winegretem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Mâche z wiosennymi warzywami i winegretem cytrynowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jogurtu, regularnej soli, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Wiosna. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Wiosenne Warzywa Z Cytrynowym Winegretem, Wiosenne warzywa z ciepłym winegretem, oraz Sałatka z warzyw wiosennych z winegretem z zielonego groszku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 2 łyżeczki oliwy z oliwek do patelni nieprzywierającej na średnim ogniu; gdy jest gorąca, dodaj cebulę i mieszaj od czasu do czasu, aż lekko kuleje, około 8 minut (cebula powinna być jeszcze trochę chrupiąca).
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Tymczasem w 3-do 4-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 2 litrów wody.
Dodać fasolkę szparagową i gotować do miękkości-chrupiące do ugryzienia, 4 do 5 protokół. Za pomocą sitka lub łyżki z rowkiem przełożyć na durszlak; spłukać pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie.
Odcedzić i przelać do dużej miski.
Dodaj marchew do wrzącej wody i gotować do miękkości-chrupiące, 5 do 6 protokół.
Przełożyć na durszlak, spłukać do ostygnięcia, odcedzić i dodać do miski.
Dodać groch do wrzącej wody i gotować, aż ledwo miękkie do ugryzienia, o 3 protokół.
Wlać do durszlaka i spłukać do ostygnięcia; odcedzić i dodać do miski.
W małej misce wymieszaj sok z cytryny, jogurt i musztardę, aż do wymieszania.
W pozostałej 1/4 szklanki oliwy z oliwek ubij do smaku sól i pieprz.
Dodaj mche do warzyw w misce.
Skropić winegret cytrynowy na wierzchu i delikatnie wymieszać, aby pokryć. Mieszaninę podzielić między talerze sałatkowe i udekorować równo smażoną cebulą.