My Big Fat Greek Burgers
Moje wielkie tłuste Greckie hamburgery może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 42g białka, oraz 11g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka liści koperku, sól, koperek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Greckie hamburgery z kurczaka {z marynowaną czerwoną cebulą i sosem jogurtowym}, My Big Fat Greek Burgers, oraz Greckie Burgery dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Kliknij tutaj, aby zobaczyć, jak ona to robi.
W małej misce wymieszaj jogurt, olej, sok z cytryny, czosnek, koperek oraz sól i pieprz.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż miękkie i półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać szpinak i gotować, aż zwiędnie, o 1 minutę.
Dodać ser feta, koperek i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i wymieszać do połączenia.
Podziel indyka na 4 równe rundy. Zrób 2 paszteciki o jednakowej wielkości z każdej rundy, więc masz łącznie 8 pasztecików. 2 łyżki mieszanki szpinak-feta wyłożyć na połowę pasztecików. Top z pozostałych pasztecików pracy indyka na brzegach do uszczelnienia hamburgery zamknięte. Przyprawić hamburgery z obu stron solą i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Spryskaj nieprzywierającą patelnię grillową sprayem do gotowania i podgrzej na średnim ogniu lub przygotuj grill. Grillować paszteciki, aż gotowane przez, o 5 minut na stronie.
Aby służyć, umieścić hamburgera na dolnej połowie każdej bułki, top z około 2 łyżki sosu jogurtowego, następnie 2 lub 3 plastry ogórka i liść sałaty. Wierzch z drugą połówką bułki i podawać.