Musztardowe Tofu z kapustą i słodkimi ziemniakami
Musztardowe Tofu z kapustą i słodkimi ziemniakami to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 307 kalorii, 15g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka imbiru, oleju roślinnego, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Musztardowe Tofu z kapustą i słodkimi ziemniakami, Kokosowe Tofu ze słodkim sosem Chili, oraz Kotlety schabowe z musztardą ze szparagami-Sałatka ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić tofu w osiem 1/2-calowe grube plastry. Ułóż na ręcznikach papierowych; odcedzić 10 minut.
Obie strony każdego plastra rozprowadzić musztardą.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i imbir; smażyć 1 minutę.
Dodaj jarmuż, słodkie ziemniaki i sok z limonki. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, aż ziemniak będzie miękki i kapusta zwiędnie, o 12 protokół.
W międzyczasie rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w innym dużym patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu; przykryć i gotować do ogrzania i chrupiące, o 2 protokół na stronę (niektóre nasiona gorczycy mogą spaść tofu).
Ułóż na talerzu mieszankę jarmużu i słodkich ziemniaków. Nakładają plastry tofu na szczycie warzyw i służyć.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "