Musztarda Nektarowa Z Agawy
Musztarda z nektaru z agawy jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 50 kalorii. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Dobrze sprawdza się jako napój. Jeśli masz sól, jajko, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Margarita Nektar Z Agawy Mieszany, Keczup Z Agawy Domowej Roboty, oraz Energy Bites z Sunbutterem i nektarem z agawy.
Instrukcje
Wymieszać razem suchą musztardę, ocet, 2 łyżki. wodę i nektar z agawy w średniej metalowej misce, aż będzie gładka. Chłód, zadaszony, na noc.
Olej i nasiona gorczycy umieścić na małej patelni i podgrzać na średnim ogniu, przykryte. Jak tylko nasiona gorczycy zaczną pękać, około 3 minut, usuń z ognia.
Doprowadzić średni rondel wypełniony 1 cal wody na wolnym ogniu. Do mieszaniny musztarda-ocet, dodać prażone nasiona gorczycy w oleju, jajko, sól, i skrobi kukurydzianej i trzepaczką do mieszania. Ustaw miskę na rondlu i gotuj, stale ubijając, aż musztarda zgęstnieje, 3 minuty.
Do przodu: 2 tygodnie, przykryte i schłodzone.
Twoja wyobraźnia jest granicą, jeśli chodzi o tworzenie musztardy smakowej. Wszystko, czego potrzebujesz, to nasiona gorczycy lub suchy proszek musztardy, a następnie przyprawy zależą od Ciebie.
Nasiona gorczycy czy musztarda w proszku?
Nasiona gorczycy: Używaj, gdy chcesz mieć pełnoziarnistą, chrupiącą konsystencję. Te trzy rodzaje to żółty, aka biały (Sinapis alba), najłagodniejszy i używany głównie w amerykańskich musztardach i do marynowania; brązowy (Brassica juncea), zestier i używany w europejskich musztardach (takich jak Dijon), do marynowania i w kuchni indyjskiej; i czarny (B. nigra), również używany w indyjskiej żywności; są wymienne z brązowym. Nasiona muszą zmiękczyć w płynie przez 1 do 2 dni, zanim zrobisz z nimi musztardę.
Musztarda w proszku: dla jedwabiście gładkiej musztardy. To nic innego jak zmielone nasiona gorczycy, a najpopularniejszą marką jest Colman ' s, mieszanka białych i brązowych nasion.
Wymieszaj proszek z płynem (takim jak woda lub piwo) i pozostaw na noc, aby w pełni nawodnić i rozwinąć smak. Nie pozwól mu siedzieć dłużej, choć, albo będzie smakować surowo.