Musztarda krem BBQ kurczak
Nigdy nie można mieć zbyt wiele amerykańskich przepisów, więc dać musztarda krem BBQ kurczaka spróbować. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka papryki, czosnek w proszku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Podobne przepisy to BBQ Cheddar Chicken, Najlepsza marynata do kurczaka z grilla, oraz Kurczak w sosie musztardowym.
Instrukcje
Wymieszać oliwę z oliwek, cebulę w proszku, sól morską, paprykę, czosnek w proszku i czarny pieprz razem w misce, aby marynata.
Umieścić kurczaka w dużej misce.
Zalać marynatą kurczaka. Marynować w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W misce ubić musztardę Dijon, śmietanę, sos barbeque, rozmaryn i czosnek.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować boczek na patelni, aż rumiane, o 2 protokół na stronę.
Usuń boczek na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, zastrzegając kapiele z boczku na patelni.
Usuń kurczaka z marynaty, wstrząsając, aby usunąć nadmiar wilgoci. Wyrzucić marynatę.
Gotować kurczaka w boczku kapie aż rumiane, o 3 protokół na stronę.
Posmaruj sosem musztardowym po obu stronach kurczaka; gotuj kolejne 2 minuty na stronę.
Wlać około połowy białego wina na kurczaka; pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu, aż wino zmniejsza się, o 10 protokół.
Wyjąć kurczaka do naczynia do pieczenia; top z boczkiem i pozostałym białym winem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy w środku, a soki jasne, około 15 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do odpoczynku około 5 minut przed krojenia służyć.