Musztarda Koniakowa
Musztarda Koniakowa może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz brązowe nasiona gorczycy, Nasiona gorczycy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Pan Pieczony kurczak z sosem musztardowym koniakowym, Steki z polędwicy wołowej w sosie musztardowo-koniakowym, oraz Krem Koniakowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść nasiona gorczycy, 1/3 szklanki wody, koniak i ocet w misce i wymieszaj, aby całkowicie zanurzyć nasiona. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 2 do 3 dni.
Mieszamy musztardę w blenderze z brązowym cukrem i solą, aż będzie gładka.
Do przodu: 2 tygodnie, przykryte i schłodzone.
Twoja wyobraźnia jest granicą, jeśli chodzi o tworzenie musztardy smakowej. Wszystko, czego potrzebujesz, to nasiona gorczycy lub suchy proszek musztardy, a następnie przyprawy zależą od Ciebie.
Nasiona gorczycy czy musztarda w proszku?
Nasiona gorczycy: Używaj, gdy chcesz mieć pełnoziarnistą, chrupiącą konsystencję. Te trzy rodzaje to żółty, aka biały (Sinapis alba), najłagodniejszy i używany głównie w amerykańskich musztardach i do marynowania; brązowy (Brassica juncea), zestier i używany w europejskich musztardach (takich jak Dijon), do marynowania i w kuchni indyjskiej; i czarny (B. nigra), również używany w indyjskiej żywności; są wymienne z brązowym. Nasiona muszą zmiękczyć w płynie przez 1 do 2 dni, zanim zrobisz z nimi musztardę.
Musztarda w proszku: dla jedwabiście gładkiej musztardy. To nic innego jak zmielone nasiona gorczycy, a najpopularniejszą marką jest Colman ' s, mieszanka białych i brązowych nasion.
Wymieszaj proszek z płynem (takim jak woda lub piwo) i pozostaw na noc, aby w pełni nawodnić i rozwinąć smak. Nie pozwól mu siedzieć dłużej, choć, albo będzie smakować surowo.