Musztarda Klonowa-glazurowane kury z kukurydzą i groszkiem kuskus
Musztarda Klonowa-glazurowane kury z kukurydzą i groszkiem kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 1077 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz marchewkę, sól i pieprz, kurę kornwalijską i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klon-glazurowane kury Korniszonowe z marchewką, Klon Glazurowany Pasternak I Izraelska Sałatka Z Kuskusem, oraz Szynka musztardowo-Klonowa szkliwiona.
Instrukcje
Usunąć szyję i podroby z kury; zarezerwować do innego użycia lub wyrzucić. Ściągnij i wyrzuć wszelkie kieszenie tłuszczu. Nożycami do drobiu lub nożyczkami kuchennymi podziel ptaka na pół wzdłuż przez mostek i kręgosłup. Spłukać połówki i osuszyć; ustawić, skórę w górę i lekko od siebie, na lekko naoliwionym stojaku w wyłożonej folią 10-przez 15-calową patelnię do pieczenia. Marchew ułożyć lekko obok siebie.
Piecz w 425 piecu regularnym lub konwekcyjnym, aż kura będzie lekko rumiana, 20 do 25 minut.
Tymczasem w małej misce wymieszaj syrop klonowy i musztardę. Spłucz i sznurkuj groszek snap, jeśli używasz fresh.
Wyjąć patelnię z piekarnika i umyć połówki kury i marchew z mieszaniną musztardy, obracając w razie potrzeby, aby pokryć wszystkie strony. Ułóż połówki skóry na stojaku i kontynuuj pieczenie marchewką, aż mięso na kości udowej nie będzie już różowe( wycięte do testu), 10 do 14 minut dłużej.
Około 8 minut przed kurą, w 1-do 1 1/2-kwartowej patelni na dużym ogniu, zagotuj bulion, kukurydzę, groszek i ziarna pieprzu. Wymieszać z kuskusem. Przykryć patelnię i zdjąć z ognia; odstawić, aż bulion zostanie wchłonięty i kuskus będzie delikatny do ugryzienia, około 5 minut.
Kopiec kuskus równo na talerzach. Ułóż na każdym kopcu pół kurze i ułóż marchewki razem z kuskusem.
Dodać sól i pieprz do smaku.