Musztarda Klonowa-glazurowane kury z kukurydzą i groszkiem kuskus

Musztarda Klonowa-glazurowane kury z kukurydzą i groszkiem kuskus
Musztarda Klonowa-glazurowane kury z kukurydzą i groszkiem kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 1077 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz marchewkę, sól i pieprz, kurę kornwalijską i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klon-glazurowane kury Korniszonowe z marchewką, Klon Glazurowany Pasternak I Izraelska Sałatka Z Kuskusem, oraz Szynka musztardowo-Klonowa szkliwiona.

Instrukcje

1
Usunąć szyję i podroby z kury; zarezerwować do innego użycia lub wyrzucić. Ściągnij i wyrzuć wszelkie kieszenie tłuszczu. Nożycami do drobiu lub nożyczkami kuchennymi podziel ptaka na pół wzdłuż przez mostek i kręgosłup. Spłukać połówki i osuszyć; ustawić, skórę w górę i lekko od siebie, na lekko naoliwionym stojaku w wyłożonej folią 10-przez 15-calową patelnię do pieczenia. Marchew ułożyć lekko obok siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Piecz w 425 piecu regularnym lub konwekcyjnym, aż kura będzie lekko rumiana, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Tymczasem w małej misce wymieszaj syrop klonowy i musztardę. Spłucz i sznurkuj groszek snap, jeśli używasz fresh.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
MusztardaMusztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Wyjąć patelnię z piekarnika i umyć połówki kury i marchew z mieszaniną musztardy, obracając w razie potrzeby, aby pokryć wszystkie strony. Ułóż połówki skóry na stojaku i kontynuuj pieczenie marchewką, aż mięso na kości udowej nie będzie już różowe( wycięte do testu), 10 do 14 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
MusztardaMusztarda
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Około 8 minut przed kurą, w 1-do 1 1/2-kwartowej patelni na dużym ogniu, zagotuj bulion, kukurydzę, groszek i ziarna pieprzu. Wymieszać z kuskusem. Przykryć patelnię i zdjąć z ognia; odstawić, aż bulion zostanie wchłonięty i kuskus będzie delikatny do ugryzienia, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
KuskusKuskus
BulionBulion
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Kopiec kuskus równo na talerzach. Ułóż na każdym kopcu pół kurze i ułóż marchewki razem z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
MarchewMarchew
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia51
Magazyn