Musztarda inspirowana kuchnią azjatycką

Musztarda inspirowana kuchnią azjatycką może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 30 kalorii, 1 g białka i 2 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 18 centów za porcję. Ten przepis wypróbowały i polubiły 32 osoby. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka czosnku, nasion sezamu, sake i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. To tani przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 20% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak pikantna musztarda z makaronem azjatyckim, sałatka z musztardy z wieprzowiną i azjatycką gruszką oraz co zrobić z musztardą i zupą z kurczaka z komosy ryżowej z musztardą i kurkumą.
Instrukcje
Umieść nasiona sezamu na dużej patelni na średnim ogniu i gotuj, ciągle mieszając, aż nasiona zostaną upieczone na złoty kolor i będą wydawać ciągły dźwięk trzaskania, od 1 do 2 minut.
Natychmiast przełóż nasiona do miski, aby zatrzymać proces gotowania. Odłóż nasiona na bok.
Umieść olej sezamowy na gorącej patelni i podgrzej, aż zacznie dymić (powinno to nastąpić bardzo szybko).
Na rozgrzany olej wrzucamy listki gorczycy, zalewamy wodą. Za pomocą szpatułki delikatnie podrzucaj warzywa, aż zwiędną i zmniejszą się ich ilość, około 2 minut.
Wymieszaj czosnek, sos sojowy, ocet winny ryżowy, sake i cukier.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszać, aż cukier się rozpuści i przykryć patelnię. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj, aż warzywa będą miękkie, od 10 do 15 minut. Jeśli chcesz uzyskać gęstszy sos, usuń warzywa łyżką cedzakową i ugotuj płyn do pożądanej grubości; włóż warzywa z powrotem na patelnię, wlej sok z patelni i posyp prażonymi ziarnami sezamu.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Azjatyckie w menu? Spróbuj połączyć z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Cuvee ślubne Iron Horse z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
![Cuvee ślubne Żelaznego Konia]()
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.