Muszle makaronu z krewetkami i bułką tartą Garlicky
Makaron muszle z krewetek i Garlicky bułka tarta może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 700 kalorii, 44g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pastę anchois, czosnek, kręconą endywię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Brukselka Z Bułką Tartą, Udka z kurczaka: szybkie i łatwe z bułką tartą Garlicky, oraz Pieczone krewetki z bułką tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni nieprzywierającej rozgrzej 2 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodać bułkę tartą, czosnek, i 1/8 łyżeczki soli i pieprzu i gotować, mieszając często, aż złoty, o 5 protokół.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować skorupy makaronu, aż prawie gotowe, o 10 protokół.
Dodaj krewetki do garnka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zarówno krewetki i muszle makaronu są zrobione, 2 do 3 minut dłużej.
W dużej szklance lub misce ze stali nierdzewnej, ubij razem sok z cytryny, pasta anchois, sos Worcestershire i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodać pozostałe 1/2 szklanki oleju powoli, ubijając.
Dodaj makaron i krewetki, kręcone endive, i 1/3 Puchar parmezanu do dressingu i wrzucić.
Podawać sałatkę ciepłą lub w temperaturze pokojowej, posypaną bułką tartą czosnkową i pozostałymi 2 łyżkami parmezanu.
Rekomendacja wina: nie bez powodu pinot grigio jest tak popularny: dobrze komponuje się z potrawami o wielu i mocnych smakach, takimi jak ta. Mocny, ale świeży i cierpki pinot grigio pasuje do sałatek; jego miękkie nuty jabłkowe i orzechowe są idealnymi foliami do czosnku i parmezanu.