Muszle makaronu z groszkiem i szynką
Muszle makaronu z groszkiem i szynką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 907 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka szynki wiejskiej, parmezan, groszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Serowe Muszle I Groszek, Muszle Z Kalafiorem I Groszkiem, oraz Muszelki z groszkiem, marchewką i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować skorupy makaronu aż al dente.
Odcedzić muszle, wrzucić je do garnka i wymieszać z 1 łyżeczką oliwy z oliwek, aby zapobiec przywieraniu.
Tymczasem na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 4 protokół.
Dodać groszek i szynkę i gotować, aż groszek są gorące i szynka jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać śmietanę i wywar i dusić na umiarkowanym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Sos śmietanowy wymieszać z muszelkami.
Dodać parmezan i koperek, doprawić solą i pieprzem.