Muszle faszerowane sosem mięsnym
Faszerowane muszle w sosie mięsnym zajmują około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 398 kalorii , 28 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 2,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Mieszanka szpinaku, sera mozzarella, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 77% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Faszerowane muszle z wędzonym białym rybą w sosie cytrynowo-beszamelowym , Wegetariańskie faszerowane muszle i Faszerowane gigantyczne muszle morskie lub manicotti .
Instrukcje
Ugotuj makaron muszelki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie, na patelni, smaż wołowinę, cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor; odcedź. Dodaj sos pomidorowy, pomidory, 1/2 łyżeczki oregano i bazylię. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 10-15 minut.
W dużej misce wymieszaj jajka, ser wiejski, szpinak, ser mozzarella, ser parmezan, przyprawioną sól i resztę oregano.
Odcedź muszle makaronowe, lekko ostudź. Nadziej je mieszanką serową.
Rozprowadź po 1 szklance sosu mięsnego w dwóch natłuszczonych naczyniach do pieczenia o wymiarach 11 na 7 cali; ułóż muszle na sosie w jednej warstwie.
Polej muszle pozostałym sosem mięsnym. Przykryj i piecz w temperaturze 175°C przez 40–50 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 71°C.