Muszle faszerowane resztkami z Święta Dziękczynienia

Przepis na Muszle Faszerowane z Resztek z Dziękczynienia można przygotować w około 1 godzinę i 40 minut . Jedna porcja zawiera 614 kalorii , 35 g białka i 33 g tłuszczu . Za 1,87 dolara za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Tylko kilka osób wykonało ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako dość tanie danie główne na Święto Dziękczynienia . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka serka śmietankowego, parmezanu, sosu z indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Wegetariańskie Muszle Faszerowane , Faszerowane Olbrzymie Muszle Morskie Lub Manicotti i Faszerowane Muszle z Wołowiną i Brokułami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C (350°F). Nasmaruj tłuszczem formę do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wsyp makaron muszelki i ponownie zagotuj. Gotuj makaron bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając, aż będzie ugotowany, ale nadal twardy, około 13 minut.
Dokładnie odcedź w durszlaku umieszczonym w zlewie.
Umieść indyka i farsz w malakserze i miksuj, aż składniki zostaną drobno zmielone i połączone.
Włóż mielone mięso indyka i farsz do miski miksera, dodaj serek śmietankowy, parmezan, majonez i 2 szklanki mozzarelli.
Mieszaj mieszadłem na średnio-niskich obrotach, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Rozprowadź 1/2 szklanki sosu na dnie przygotowanego naczynia. Nadziej ugotowane wcześniej muszle makaronowe farszem z indyka i ułóż je w naczyniu ciasno. Na wierzchu polej resztą sosu i posyp pozostałymi 2 szklankami mozzarelli.
Piecz pod przykryciem przez 45 minut. Zdejmij pokrywkę i piecz przez kolejne 10 minut, aż wierzch się zarumieni i pojawi się bąbelek. Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem.