Muszki pomidorowo-fetowe

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej skrzynki z przepisami, muszki pomidorowe z fetą mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 162 kalorie , 6 g białka i 9 g tłuszczu . Za 88 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło tę przystawkę. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką pestki słonecznika, płatki papryki, ser feta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 62% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Sałatka z pomidorów, ogórków i cebuli z serem feta: prawdziwe wygodne danie , Grillowany bakłażan i stosiki pomidorów heirloom z coulis bazyliowo-pomidorowym i Gnocci z warzywami i fetą .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż oregano, czosnek, sól i płatki pieprzu na oleju przez 1 minutę.
Dodaj wino lub bulion; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2 minuty.
Wymieszaj pomidory i ser. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Odcedź makaron i wymieszaj z przecierem pomidorowym.
Posyp ziarnami słonecznika i pietruszką.