Muszelki z burakami i Prosciutto
Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 135 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, sól koszerną, prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Kabobs Przegrzebki, Muszelki dla 2, oraz Krewetki i przegrzebki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek zimną wodą.
Dodać buraki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu; gotować, aż buraki są przetargu widłowego, ale nie mushy o 12 protokół.
Lekko ostudzić; zetrzeć Skórki papierowym ręcznikiem. Odstawić.Wypłukać przegrzebki; osuszyć. Zawiń przegrzebki w plasterku prosciutto, schowany w liściu mięty lub dwóch między przegrzebki i mięty. Nawlecz 3 lub 4 przegrzebki, na przemian z burakami, na każdym z 8 szaszłyków. Wycisnąć sok z 1 cytryny ze wszystkich stron szaszłyków.
Posmarować delikatnie oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem.Ułóż szaszłyki, z bezpośredniego ciepła, na średnio gorącym grillu. Grill, obracanie szaszłyki i szczotkowanie z większą ilością oleju w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejaniu, aż ledwo gotowane przez, o 5 protokół. Przegrzebki zakończy gotowania, jak odpocząć. Buraki powinny być miękkie i lekko zwęglone.
Wyjąć z grilla i wycisnąć sokiem z pozostałej cytryny.