Musy karmelowo-pomarańczowe
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do pudełka z przepisami, musy karmelowe i pomarańczowe mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Sprawdza się jako niedrogi deser. Mieszanka pomarańczy, sok z pomarańczy, grand marnier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe), Musy czekoladowo-pistacjowe, oraz Musy barowe Mars dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, aby ją zmiękczyć.
Podgrzać sok pomarańczowy w kuchence mikrofalowej przez 1 min. Wycisnąć nadmiar wody z żelatyny, dodać do gorącego soku i wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.
Do miski włóż żółtka, cukier i skórkę pomarańczową i ubijaj na patelni z gorącą wodą przez 10 minut, aż będą gęste i spienione.
Zdjąć z ognia i kontynuować ubijanie aż do całkowitego ostygnięcia.
Złożyć żelatynę, mieszankę pomarańczy i Likier, jeśli jest używany, do mieszaniny żółtka. W osobnych miseczkach ubij białka i śmietanę, aż oba będą miękko sztywne, a następnie delikatnie złóż do pomarańczowej mieszanki. Wlać łyżkę do 8 kieliszków koktajlowych i schłodzić do momentu ustawienia. Będzie przechowywać, przykryte, przez 2 dni.
Kilka godzin przed podaniem, zrobić pomarańcze karmelowe.
Na patelni rozgrzać cukier z 2 łyżkami wody. Gdy cukier się rozpuści, podgrzej ogień i gotuj do bladego złota.
Dodaj pomarańcze (uważaj, jak cukier będzie splutter) i obracać je wokół patelni, aby pokryć je w karmelu. Pozostawić do ostygnięcia. Łyżka kilka pomarańczy i trochę soku karmelowego na wierzchu każdego musu i podawać z chrupiącymi herbatniki na boku.