Musujące Miętowe Cukierki
Musujące miętowe cukierki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 0g białka, oraz 14g tłuszczu. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka granulowanego cukru, oleju roślinnego, pasty barwiącej żywność i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Cukierki Miętowe, Ciasteczka Miętowe Cukierki, oraz Peppermint Hard Candy.
Instrukcje
Obficie nasmaruj dno i boki galaretki o wymiarach 15 x 10 cali. Wymieszać razem granulowany cukier, 1/2 szklanki syropu kukurydzianego i 1/2 szklanki wody w naoliwionej 3 1/2-qt. ciężki rondel na średnim ogniu, aż termometr Candy rejestruje 300 do 310 (etap Hard-crack, około 15 do 20 minut).
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać aromat mięty pieprzowej i barwnik spożywczy, aż dobrze wymieszać; szybko wlać mieszaninę na przygotowaną galaretkę. Ostudzić 45 minut lub do całkowitego ostudzenia. Ostrożnie rozbij na kawałki.
Ostrożnie szczotkuj lub zanurz krawędzie (niektóre krawędzie będą poszarpane i ostre) kawałków cukierków z pozostałym 1/4 szklanki syropu kukurydzianego, umożliwiając kapanie nadmiaru syropu.
Posypać czystym cukrem musującym.
Jasne musujące miętowe cukierki: Pomiń czerwony barwnik spożywczy. Postępuj zgodnie z przepisem.