Musujące Panakam
Musujące Panakam może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 4 i kosztuje 53 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kostki lodu, zmielony kardamon, wodę gazowaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Musujące Panakam, Musujące Panakam, oraz Musujące Mai Tai dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim dzbanku zrób gęstą pastę, mieszając razem cukier, imbir, kardamon, sok z limonki, sól i niewielką kroplę wody gazowanej. Mieszać do rozpuszczenia grudek.
Dodać więcej wody, trochę na raz, mieszając cały czas. Mieszanka będzie dość gazowana, więc powoli.
Podawać na zimno z jak największą ilością kostek lodu zaklinowanych w dzbanku.
Wydrukowane za zgodą Super Natural każdego dnia: well-loved Recipes from my Natural Foods Kitchen by Heidi Swason. Copyright © 2011 by Heidi Swanson. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Pisarka, fotografka i projektantka HEIDI SWANSON jest twórczynią 101 książek kucharskich, wielokrotnie nagradzanego bloga kulinarnego i dziennika kulinarnego. Jest również autorką Cook 1.0 i Super Natural Cooking. Jej prace pojawiły się w Food & Wine, Saveur, Glamour, The Washington Post, Time, Fast Company, Utne Reader i The Vegetarian Times, a także na Salon.com oraz NPR.com Heidi mieszka, gotuje i pisze w San Francisco. Odwiedź www.101cookbooks.com oraz www.heidiswanson.com.