Musli owocowo-orzechowe klementynki
Musli z owocami i orzechami Clementine może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 640 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz wanilię, ścinane morele, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Batoniki do żucia z owocami i orzechami, Parfaits z owoców tropikalnych z batem z orzechów waniliowych, oraz Ciasto klementynkowe z owocami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj owies, migdały i cynamon. W mniejszej misce wymieszać miód, olej i wanilię. Mieszaj mieszaninę miodu z mieszaniną owsa, aż do dobrze wymieszanego.
Rozprowadzić mieszaninę na lekko naoliwionej 12-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Piec w 350 regularne lub 325 Piec konwekcyjny na złoty kolor, 20 do 25 protokół. Szeroką metalową łopatką, wymieszaj granolę, skrobając boki i dno patelni. Zmniejszyć ogień do 225 i nadal Piec 1 godzinę, mieszając kilka razy.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w patelni, a następnie zeskrobać do szczelnego pojemnika.
W mniejszym hermetycznym pojemniku połącz wiśnie, żurawinę i morele.
Przechowuj owoce i granolę w temperaturze pokojowej do dwóch tygodni.
Dodaj suszone owoce podczas podawania.