Musakka z cukinii z ciecierzycą i przyprawioną jagnięciną

Musakka z cukinii z ciecierzycą i przyprawioną jagnięciną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj cukinię Musakka z ciecierzycą i przyprawioną jagnięciną. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, mieloną jagnięcinę, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Merguez - przyprawione golonki jagnięce z ciecierzycą, Przyprawiony Dressing Jagnięco-ryżowy z ciecierzycą, oraz Jagnięcina I Ciecierzyca.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć wodę i 3 łyżki koszernej soli i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać cukinię i niech moczyć przez 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
3
Drenaż.
4
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Dodać jagnięcinę i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż Nie różowy pozostaje, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Dodać czosnek i cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodaj pomidory, rozcieńczoną pastę pomidorową i pastę z czerwonej papryki i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GochujangGochujang
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać cukinię i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż po prostu miękkie, o 5 protokół. Wymieszać z ciecierzycą i gotować przez 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
9
Przełożyć cukinię do miski i lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Posypać natką pietruszki i mięty i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia49
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn