Mus Z Mango Kuskus
Kuskus mus z Mango może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciężką śmietanę, sok z pomarańczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Mus Z Mango Kuskus, mus z mango . jak zrobić szybki mus z mango, oraz Tuńczyk z mango z kuskusem Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu na średnim ogniu doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodać kuskus w strumieniu. Wymieszaj raz.
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić, aż kuskus będzie miękki, 12 do 15 minut.
Wymieszać w 2 łyżkach cukru. Przykryć szczelnie odstawić.
Obierz jedną z pomarańczy pod bieżącą wodą i osusz. Obieraczką do warzyw usuń skórkę, uważając, aby nie oderwać żadnej białej skórki. Drobno zmielić skórkę. Odstawić.
Wycisnąć pomarańcze, aby uzyskać około 3/4 szklanki soku. Przecedzić przez sito o średnich oczkach do małego rondla. Na średnim ogniu gotuj sok, aż zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych i ma konsystencję stopionego miodu, 4 do 5 minut. Wymieszać z likierem. Odstawić.
Mango obrać i odciąć miąższ z nasion.
Połowę pokroić w cienkie kliny, resztę grubo pokroić w kostkę. Odstawić.
W schłodzonej metalowej misce ubijamy śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty. Złożyć wanilii i pozostałego cukru. Przechowywać w lodówce 1 szklanka bitej śmietany do serwowania. W średniej misce połączyć resztę bitej śmietany z jogurtem i pokrojonym w kostkę mango. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Przed podaniem połącz mieszankę jogurt-mango z kuskusem. Łyżka równe ilości do 6 parfait szklanki lub małe miski. Do każdego deseru doprawić obfitą porcją zastrzeżonej bitej śmietany i klinów z mango.
Skropić sosem pomarańczowym, posypać mieloną skórką pomarańczową i podawać.