Mus z jeżowca z imbirem Vinaigrette
Ten przepis służy 6. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 120 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cayenne, udekoruj: szczypiorek i ogórek, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sean Urchin Ceviche, Estragon Tagliatelle Z Masłem Sean Urchin, oraz Latający makaron z ikrą i szczypiorkiem z " połowu.
Instrukcje
Posyp żelatynę bulionem w małym rondlu i odstaw 1 minutę do zmiękczenia, a następnie gotuj na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do rozpuszczenia, 1 do 2 minut.
Zmusić uni przez sito o drobnych oczkach do miski, od czasu do czasu skrobając dno sita.
Ubij żółtko, sól, sok z cytryny i cayenne, a następnie dodaj mieszankę bulionu, ubijając. Powrót do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż zarejestruje 170 ° F na termometrze, 2 do 3 minut. (Nie pozwól gotować na wolnym ogniu lub jajko będzie curdle.)
Przenieść mieszaninę do miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą.
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie zimna i konsystencja surowych białek, około 10 minut.
Ubij krem mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty, a następnie delikatnie, ale dokładnie złóż krem w mieszankę uni. Schłodzić, przykryć, aż do Ustawienia, około 1 godziny.
Imbir wcisnąć mocno na małym sitku o drobnych oczkach ustawionym nad małą miseczką, aby wyjąć 1 łyżeczkę soku (wyrzucić cząstki stałe), następnie ubić sokiem z cytryny i solą.
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając aż do zemulgowania.
Łyżka 1/4 szklanki musu na każdym z 6 talerzy, następnie skropić winegretem.
* Mus można schłodzić do 1 dnia.* Imbir vinaigrette mogą być wykonane 6 godzin wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.