Mus z cytryny i białej czekolady Parfaits z truskawkami

Mus z cytryny i białej czekolady Parfaits z truskawkami
Mus z cytryny i białej czekolady Parfaits z truskawkami może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 225 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz żółtka, skórkę z cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Mus z cytryny i białej czekolady Parfaits z truskawkami, Mus Z Białej Czekolady Parfaits, oraz Mus Z Białej Czekolady Z Truskawkami.

Instrukcje

1
Żółtka, cukier, sok z cytryny, lemonpeel i sól ubić w średniej metalowej misce toblend. Ustaw miskę na rondlu z wodą do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Trzepaczka, aż mieszanina będzie bardzo gęsta itermometr włożony do rejestrów środkowych 160 ° F do 77°, około 6 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Usuń z powierzchni wody. Chłodny mus cytrynowy do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
WodaWoda
4
Połącz 1/4 szklanki śmietany i whitechocolate w innej średniej metalowej misce.Ustaw miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody. Stale mieszać, aż czekolada issoft i prawie stopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wyjąć miskę z wody i mieszać, aż biała czekolada będzie roztopiona i gładka. Chłodna biała czekoladamousse baza do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Ubić pozostałe 2 2/3 szklanki śmietany w dużym puchu, aż utworzą się jędrne szczyty. Podziel whippedcream pomiędzy obie bazy musu, składając po 1 filiżance na raz (około 3 filiżanki na każdą).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
7
Warstwa skąpo 1/4 szklanki musu cytrynowego wkażdy z 8 szklanek parfait lub wineglasses; top z 2 łyżkami truskawek.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
CytrynaCytryna
8
Layerscant 1/4 szklanki musu z białej czekolady. Powtórz warstwowanie 1 więcej time.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Okładka z folią i chłodem. Przykryć i schłodzić truskawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
TruskawkiTruskawki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Łyżka truskawek na wierzchu eachparfait, w razie potrzeby, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn