Mus Z Ciemnej Czekolady
Mus z ciemnej czekolady to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, brandy, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Mus Z Ciemnej Czekolady, Niskotłuszczowy Mus Z Ciemnej Czekolady, oraz Mus Z Ciemnej Czekolady.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W blenderze lub robocie kuchennym, puree tofu, aż będzie gładka.
Umieść posiekaną czekoladę, kakao w proszku, 1/4 szklanki wody i brandy w rondlu lub żaroodpornej misce zamontowanej na garnku zawierającym 1-calową ledwo gotującą się wodę. Często mieszaj, aż do rozpuszczenia i wygładzenia.
Wymieszać w 1/2 szklanki cukru, trochę na raz, aż będzie gładka.
Dodaj mieszaninę czekolady do tofu i puree, aż gładkie i dobrze wymieszane. Łyżka musu do serwowania potraw, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Śmietanę ubić trzepaczką. Gdy śmietana jest prawie całkowicie ubijana, dodaj pozostałe 1/2 łyżeczki cukru i zakończ ubijanie. Top każdej porcji z odrobiną bitej śmietany i posypać wiórkami czekolady i podawać.