Mus Z Ciemnej Czekolady

Mus Z Ciemnej Czekolady
Mus z ciemnej czekolady to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz mieloną paprykę chipotle, czekoladę, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Mus Z Ciemnej Czekolady, Mus Z Ciemnej Czekolady, oraz Mus Z Ciemnej Czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić rondel z wodą na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść czekoladę, masło, 2 łyżki wody, mielony pieprz chipotle i sól w żaroodpornej misce; Ustaw miskę na gotującej się wodzie. Gdy masło stopi się, miksturę czekolady ubić delikatnie, aż będzie gładka i lśniąca. Odstawić do ostygnięcia na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Żółtka, 2 łyżki wody i cukier ubić w innej żaroodpornej misce na tej samej patelni gotującej się wody, aż mieszanina żółtka będzie spieniona i gorąca w dotyku, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
4
Wlać gorącą masę jajeczną do ciepłej mieszanki czekoladowej, ubić na gładką masę i umieścić na misce z lodem do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
JajkoJajko
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ubijać stale, aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej lub lekko chłodniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wlać 1/2 szklanki i 1 łyżkę zimnej śmietany do schłodzonej metalowej miseczki; ubijać, aż śmietana będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Do schłodzonej masy czekoladowej ułożyć około połowy bitej śmietany; delikatnie złożyć śmietanę do czekolady. Powtórz z pozostałą połową bitej śmietany, składając delikatnie, aż prawie wszystkie smugi znikną. Podzielić mus na 4 ramekiny 6 uncji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Przykryć każdy ramekin folią i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny (do nocy) przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn