Mus z białej czekolady

Mus z białej czekolady
Przygotowanie musu z białej czekolady zajmuje około 55 minut od początku do końca. Ten deser ma 390 kalorii , 6 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Za 2,56 USD za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Jeśli masz żelatynę w proszku, czekoladę, pasteryzowane białka jaj i kilka innych składników, możesz go zrobić. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co nie jest takie super. Ciasto z musem mango i białą czekoladą , Mus czekoladowy w skorupce czekoladowej i Alternatywny zdrowy mus czekoladowy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Wyjmij ziarenka z laski wanilii i wymieszaj je z likierem w małym rondelku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
(z Kartonu)(z Kartonu)
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 łyżki Likieru Orzechowego (lub Innego Likieru)3 łyżki Likieru Orzechowego (lub Innego Likieru)
2
Posyp żelatyną i odstaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy (lub Inny Likier)Likier Orzechowy (lub Inny Likier)
3
Dodaj 1/2 szklanki śmietanki kremówki i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
4
Dodaj białą czekoladę i gotuj dalej, mieszając, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
5
Przełożyć do dużej miski i odstawić do ostygnięcia na 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Ubij białka jaj i krem z kamienia winnego w dużej misce mikserem na średnio-wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty, około 4 minuty. Wymieszaj białka jaj z mieszanką białej czekolady, aż prawie się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj pozostałe 3/4 szklanki śmietany do miski miksera i ubijaj na średnio-wysokich obrotach, aż utworzą się średnie szczyty; wmieszaj do mieszanki białej czekolady, aż się połączą. Podziel na małe miseczki. Schłodź w lodówce, aż stężeje, co najmniej 3 godziny lub na całą noc. Udekoruj posiekaną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Zdjęcie autorstwa Con Poulos
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn