Mus z białej czekolady
Przygotowanie musu z białej czekolady zajmuje około 55 minut od początku do końca. Ten deser ma 390 kalorii , 6 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Za 2,56 USD za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Jeśli masz żelatynę w proszku, czekoladę, pasteryzowane białka jaj i kilka innych składników, możesz go zrobić. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co nie jest takie super. Ciasto z musem mango i białą czekoladą , Mus czekoladowy w skorupce czekoladowej i Alternatywny zdrowy mus czekoladowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyjmij ziarenka z laski wanilii i wymieszaj je z likierem w małym rondelku.
Posyp żelatyną i odstaw na 5 minut.
Dodaj 1/2 szklanki śmietanki kremówki i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Dodaj białą czekoladę i gotuj dalej, mieszając, aż się rozpuści.
Przełożyć do dużej miski i odstawić do ostygnięcia na 25 minut.
Ubij białka jaj i krem z kamienia winnego w dużej misce mikserem na średnio-wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty, około 4 minuty. Wymieszaj białka jaj z mieszanką białej czekolady, aż prawie się połączą.
Dodaj pozostałe 3/4 szklanki śmietany do miski miksera i ubijaj na średnio-wysokich obrotach, aż utworzą się średnie szczyty; wmieszaj do mieszanki białej czekolady, aż się połączą. Podziel na małe miseczki. Schłodź w lodówce, aż stężeje, co najmniej 3 godziny lub na całą noc. Udekoruj posiekaną czekoladą.
Zdjęcie autorstwa Con Poulos