Mus truskawkowy z sercami Bezowymi
Mus truskawkowy z sercami bezowymi może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka białek, żelatyny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Serduszka Bezowe, Malinowe Fondue z Bezowymi Chmurkowymi serduszkami, oraz Mus czekoladowy z serduszkami z ciasta francuskiego.
Instrukcje
Połącz sok z cytryny i 1 łyżkę. woda w małym rondlu.
Posypać żelatynę i odstawić na 10 minut.
W robocie kuchennym zmiksuj truskawki i 1/2 szklanki cukru na gładką masę. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do dużej miski; wyrzucić ciała stałe.
Umieść patelnię z żelatyną na bardzo małym ogniu i cieple, mieszając w celu rozpuszczenia żelatyny.
Ubij do mieszanki truskawkowej.
Używając miksera elektrycznego ze średnią prędkością, ubijaj śmietanę, aż utworzy sztywne szczyty. Dużą elastyczną szpatułką złóż 1/3 bitej śmietany do mieszanki truskawkowej, aż dobrze się połączą, a następnie złóż pozostałą śmietanę, aż nie pozostaną białe smugi. Przykryć tworzywem sztucznym (naciskając go na powierzchnię musu, aby zapobiec tworzeniu się skóry) i przechowywać w lodówce do dobrze schłodzonego, co najmniej 1 godzinę.
Zrób bezy: Rozgrzej piekarnik do 121°, umieść stojak na górnym poziomie i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. W żaroodpornej misce połącz białka z pozostałą 1/2 szklanki cukru. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (upewnij się, że dno miski nie dotyka wody).
Ciepło, ubijając stale, aż mieszanina jest bardzo ciepła w dotyku, około 5 minut.
Przenieść do miksera elektrycznego i ubijać z dużą prędkością, aż mieszanina czterokrotnie zwiększy objętość, utrzymuje sztywne szczyty i jest błyszcząca, około 5 minut.
Łyżka bezy do worka rurowego i rury 16 1 1/2-calowe serca na blasze do pieczenia.
Piec przez 30 minut. Wyłącz piekarnik, podnieś otwarte drzwi piekarnika z uchwytem drewnianej łyżki i niech bezy siedzieć, niezakłócony, aż do całkowitego wyschnięcia i nie żucia, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Mus podawać w miseczkach, z których każda ozdobiona jest 2 lub 3 sercami; Pozostałe bezy podawać.