Mus Truskawkowy Z Białej Czekolady
Mus truskawkowy z białej czekolady to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 5G białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 215 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, ciężki krem, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mus truskawkowy w miseczkach z białej czekolady, Tarta z musem z truskawek i białej czekolady, oraz Truskawkowa Pavlova Z Musem Z Białej Czekolady.
Instrukcje
1 wyczyść i poszyj truskawki. Zaczynając od około połowy truskawek (3/4 funta), ćwiartuj je i przecier w blenderze lub robocie kuchennym. Następnie mieszankę przecieru wcisnąć przez drobne sito do miski. Chcesz skończyć z 1 filiżanką purée. Wymieszać 1 łyżkę soku z cytryny i odstawić. Z pozostałych 3/4 funta lub tak jagód, pokroić aż do wypełnienia 2 szklanki, i odstawić.2 rozpuść białą czekoladę w podwójnym kotle lub misce ze stali nierdzewnej ustawionej nad gotującą się wodą (upewnij się, że gotująca woda nie dotyka dna miski.) Mieszać aż będzie gładka, odstawić.3 Umieścić ¼ szklanki zimnej wody w małej misce.
Posypać proszek żelatyny nad wodą i odstawić na 5 minut. 4 Wymieszać ¼ szklanki śmietany i 2 łyżki cukru pudru w małym rondlu, doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać, aż żelatyna się rozpuści.
Wlać do miski z roztopioną czekoladą i mieszać, aż będzie gładka.
Ubij 3/4 szklanki przecieru truskawkowego. Zastrzegamy Pozostałe ¼ szklanki przecieru.5 za pomocą miksera elektrycznego ubijamy Pozostałe 1 3/4 szklanki śmietany. (Uwaga zwykle używam blendera do ubijania śmietany, ale w tym przypadku preferowany jest mikser elektryczny lub ręczny, masz lepszą kontrolę nad ilością ubijania.) Beat na średniej-wysokiej prędkości, aż średnie szczyty tworzą.
1/3 bitej śmietany ubić do masy czekoladowej. Za pomocą dużej gumowej szpatułki delikatnie złóż pozostałą bitą śmietanę do mieszaniny. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.6 Pozostałe 1 łyżkę soku z cytryny wymieszać z zarezerwowanymi pokrojonymi jagodami. Złożyć pokrojone jagody w Mus. Łyżka musu do filiżanek i przechowywać w lodówce przez co najmniej kolejną godzinę, najlepiej kilka godzin, a nawet przez noc (przykryć folią).7 po przeczytaniu, aby podać mus, wlać dolop zarezerwowanego przecieru truskawkowego na każdą porcję.
Dodaj kilka plastrów truskawek jako dekoracji.