Mus Kokosowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 409 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz białka, skórkę z limonki, kokos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowe batoniki z musem kokosowym Mango z kokosową skórką, Mus Kokosowy, oraz Mus Czekoladowo-Kokosowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać suszonym kokosem w blenderze wrzącą gorącą wodą, następnie zmiksować, skrobając boki w razie potrzeby, aż dobrze się połączą, około 30 sekund (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Schłodzić w blenderze, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Wyłóż duże sito o drobnych oczkach z kilkoma warstwami gazy i ustaw je na misce.
Mieszankę kokosową wlać na wyłożone sito i wycisnąć jak najwięcej płynu.
W dużej misce wymieszać słodzone mleko skondensowane i 1 szklankę mleka kokosowego.
Pozostałe mleko kokosowe wlać do szklanki 1-szklanki i dodać tyle mleka pełnego, aby doprowadzić całość do 1 szklanki, a następnie przenieść do małego rondla.
Posypać żelatynę na mieszaninę mleka w rondlu i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć, a następnie podgrzać na umiarkowanym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż żelatyna się rozpuści (nie pozwól gotować).
Ubij do słodzonej skondensowanej mieszanki mleka w dużej misce, aż do połączenia. Szybko schłodzić, umieszczając miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie konsystencją surowych białek, około 10 minut.
Wyjąć miskę z lodowej kąpieli.
Śmietanę ubić mikserem elektrycznym, aż uzyska miękkie szczyty, następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć śmietanę w mieszankę kokosową.
Za pomocą oczyszczonych ubijaków ubijamy białka ze szczyptą soli, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie delikatnie, ale dokładnie składamy do mieszanki kokosowej. Schłodzić, przykryć, aż do Ustawienia, około 1 godziny.
* Mus można schłodzić do 1 dnia.* Białka jaj w tym przepisie nie są gotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć odtworzonych sproszkowanych białek jaj, takich jak tylko białka.