Mus jogurtowy z sosem morelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu jogurtowego z sosem morelowym. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 238 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, mleko, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mus Jogurtowy Z Sosem Malinowym, Naleśniki ze słodkim jogurtem i sosem Malinowo-morelowym, oraz Kotlety jagnięce & Orzo z morelowym Chutney & Herbed jogurt sos + gratis.
Instrukcje
Jogurt odcedzić na sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem ustawionym w misce w lodówce, odrzucając płyn od czasu do czasu, 8 godzin, a następnie przenieść do czystej miski.
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki mleka w małej misce i odstawić 1 minutę do zmiękczenia.
Zeskrobać nasiona z wanilii do pozostałych 3/4 szklanki mleka w 1-ćwiartkowym ciężkim rondlu, następnie dodać strąk, cukier i skórkę i doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Mieszaj mieszaninę żelatyny do rozpuszczenia.
Wlać przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski, odrzucając ciała stałe, a następnie ustawić miskę w większej misce do połowy wypełnionej lodem i zimną wodą i odstawić, często mieszając, aż ostygnie, około 10 minut.
Stopniowo dodawać mieszaninę mleka do jogurtu, ubijając. Ubij śmietanę mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty, a następnie delikatnie, ale dokładnie złóż do mieszanki jogurtowej. Chill mus, pod przykryciem, składany dwa razy w ciągu pierwszych 20 minut, aż do Ustawienia, około 2 godzin.
Zeskrobać nasiona z wanilii fasoli do 2-quart ciężki rondel, następnie dodać strąk, cukier, woda, morele, i 1 łyżeczka soku z cytryny i gotować, odkryte, na umiarkowanym ogniu, często mieszając i odtłuszczanie off piany, aż owoce są miękkie, 8 do 12 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Dodać sok z cytryny do smaku i wyrzucić strąk.
Podawać z sosem polanym musem.
* Możesz zastąpić 1 1/2 szklanki jogurtu greckiego jogurtem pełnotłustym. (Nie odcedzaj greckiego jogurtu.) * Mus można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Sos można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.