Mus jabłkowy
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, sos jabłkowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 865 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. 4464 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Mus jabłkowy, Co w tym jest? Mus jabłkowy, oraz Mus jabłkowy.
Instrukcje
W 1 szklance wody ugotować obrane, obrane, pokrojone w ćwiartki jabłka z cytryną, cynamonem, cukrem, solą:
Do dużego garnka włożyć obrane, obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka.
Dodaj paski skórki cytrynowej, sok z cytryny lub ocet, cynamon, cukier, wodę i sól. (Możesz zacząć od połowy cukru w tym momencie, a później dodać więcej do smaku.)
Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie obniżyć temperaturę, przykryć garnek i utrzymać niskie gotowanie przez 15-20 minut, aż jabłka będą całkowicie miękkie i ugotowane.
Usuń skórki cytryny, rozgnieść ugotowane jabłka: po ugotowaniu jabłek wyjmij garnek z ognia.
Użyj masher ziemniaczany rozgnieść gotowane jabłka w garnku, aby masywny mus jabłkowy. Aby uzyskać gładszy mus jabłkowy, możesz przepuścić gotowane jabłka przez młyn spożywczy lub przecier za pomocą blendera w sztyfcie lub blendera stojącego. (Jeśli używasz stojącego blendera, rób małe partie i nie napełniaj miski blendera więcej niż w połowie.)
Jeśli sos jabłkowy jest zbyt gęsty, dodaj więcej wody, aby go rozrzedzić.
Jeśli nie wystarczająco słodki, dodać więcej cukru do smaku. Jeśli jest zbyt słodki, dodaj więcej soku z cytryny.
Ten mus jabłkowy jest pyszne albo gorące lub schłodzone. Świetnie komponuje się z kotletami wieprzowymi do dań pikantnych, świetnie smakuje z twarogiem jako przekąską lub lekkim obiadem, świetnie komponuje się z lodami waniliowymi lub jogurtem.
Zamarza dobrze i potrwa co najmniej rok w zimnej zamrażarce. Jeśli go zamrozisz, upewnij się, że w słoiku jest wystarczająco dużo miejsca na rozbudowę. Przynajmniej cal.