Mus dyniowy
Mus dyniowy przygotowuje się około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 3,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 637 kalorii , 6 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Mieszanka cukru pudru, serka śmietankowego, wanilii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Sprawdza się dobrze jako dość drogi deser. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy to Kiwi Mousse , Alternative Healthy Chocolate Mousse i Amaretto Mousse .
Instrukcje
Odetnij górę dyni; wydrąż i usuń pestki. W małej misce wymieszaj cukier i 1/2 łyżeczki cynamonu; posyp wnętrze dyni. Zastąp górę dyni.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 25-30 minut lub do momentu, aż będą chrupiąco-miękkie. Ostudzić na kratce.
W międzyczasie podgrzej w mikrofalówce chipsy waniliowe z mlekiem na 70% mocy; mieszaj, aż będą gładkie. Ostudź do temperatury pokojowej.
W misce ubij serek śmietankowy i cukier puder, aż masa będzie gładka. Ubij dynię, skórkę pomarańczową, odłożone roztopione chipsy i pozostały cynamon. Wymieszaj z bitą śmietaną. Nałóż łyżką do ciasta dyniowego.
Resztki należy przechowywać w lodówce.