Mus Czekoladowy

Mus Czekoladowy
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Mus czekoladowy może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Ten przepis służy 4. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bitą śmietanę i wiórki czekoladowe, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, oraz mus czekoladowy bez jaj , jak zrobić mus czekoladowy.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść czekoladę i masło w żaroodpornej misce i umieść nad rondlem zawierającym około 1 cala ledwo gotującej się wody (lub użyj podwójnego kotła). Mieszaj drewnianą łyżką, aż czekolada się stopi i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wyjąć miskę z ognia i lekko ostudzić. Następnie weź trzepaczkę i ubić żółtka do czekolady, po jednym na raz, ubijając, aż będzie gładka po każdym dodaniu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W innej misce ubić białka aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać krem z kamienia nazębnego i ubijać, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj w 1/4 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
6
W schłodzonej misce ubij śmietanę, aż zacznie zgęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj pozostałe 2 łyżki cukru i wanilię i kontynuuj ubijanie, aż krem utrzyma miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Teraz, gdy masz już przygotowane elementy, złóż to wszystko razem. Delikatnie złożyć białka do mieszaniny czekolady, aby ją rozjaśnić. Następnie złóż bitą śmietanę. Uważaj, aby nie przepracować musu, bo będzie ciężki. Podziel mus między 4 pojedyncze szklanki, najlepiej marokańskie szklanki. Przykryć i schłodzić przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
9
Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i wiórkami czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn