Mus Czekoladowy
Mus czekoladowy to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 4G białka, oraz 27 g tłuszczu. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, śmietanę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, oraz mus czekoladowy bez jaj , jak zrobić mus czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Beat żółtka w małej misce z mikserem elektrycznym na dużej prędkości około 3 minut lub aż gęste i cytryny kolorowe. Stopniowo ubić w cukrze.
Rozgrzać 1 szklankę śmietany do ubijania w rondlu 2-quart na średnim ogniu do gorąca. Stopniowo wymieszać co najmniej połowę gorącej śmietany do ubijania w mieszaninie żółtkowej; ponownie wymieszać z gorącą śmietaną w rondlu. Gotować na małym ogniu około 5 minut, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje (nie gotować). Wymieszać w czekoladzie, aż się stopi. Przykryć i przechowywać w lodówce około 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, Tylko do ostygnięcia.
Beat 1 1/2 szklanki ubijania śmietany w schłodzonej średniej misce z mikserem elektrycznym na dużej prędkości do sztywności. Fold mieszaniny czekolady do bitej śmietany. Wymieszać rurkę lub łyżkę w miseczki do serwowania. Natychmiast przechowywać w lodówce pozostały deser po podaniu.