Mus Czekoladowy
Mus czekoladowy to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: lekko bitą śmietanę, wanilię, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, oraz mus czekoladowy bez jaj , jak zrobić mus czekoladowy.
Instrukcje
Rozgrzać 3/4 szklanki śmietany w 1-quart ciężki rondel, aż gorące.
Utrzeć żółtka, cukier i szczyptę soli w metalowej misce, aż dobrze się połączą, następnie dodać gorącą śmietanę w wolnym strumieniu, ubijając, aż się połączą.
Przenieść mieszaninę do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż zarejestruje 160 ° F na termometrze.
Krem przelać przez sito o drobnych oczkach do miski i wymieszać z wanilią.
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej na patelni gotującej się wody(lub w szklanej misce w kuchence mikrofalowej o mocy 50 procent od 3 do 5 minut), często mieszając.
Budyń ubić na gładką masę i ostudzić.
Beat Pozostałe 1 1/4 szklanki śmietany w misce z mikserem elektrycznym, aż po prostu trzyma sztywne szczyty.
Jedną czwartą śmietany ubić na kremie czekoladowym, aby się rozjaśnić, następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałą śmietanę.
Łyżka musu do 8 (6-uncji) kieliszków lub ramekinów i schłodzić, przykryte, co najmniej 6 godzin.
Odstawić w temperaturze pokojowej około 20 minut przed podaniem.
* Mus można schłodzić do 1 dnia. * Aby urozmaicić smak, można zastąpić 1 łyżeczkę wanilii 2 łyżeczkami proszku instant-espresso (rozpuścić go w gorącej śmietanie) lub 3 łyżkami Grand Marnier lub 2 łyżkami koniaku (albo jeden ubity na sztywny krem).