Mus Czekoladowy

Mus Czekoladowy
Mus czekoladowy to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: lekko bitą śmietanę, wanilię, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, oraz mus czekoladowy bez jaj , jak zrobić mus czekoladowy.

Instrukcje

1
Rozgrzać 3/4 szklanki śmietany w 1-quart ciężki rondel, aż gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Utrzeć żółtka, cukier i szczyptę soli w metalowej misce, aż dobrze się połączą, następnie dodać gorącą śmietanę w wolnym strumieniu, ubijając, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przenieść mieszaninę do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż zarejestruje 160 ° F na termometrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Krem przelać przez sito o drobnych oczkach do miski i wymieszać z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej na patelni gotującej się wody(lub w szklanej misce w kuchence mikrofalowej o mocy 50 procent od 3 do 5 minut), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
MikrofalówkaMikrofalówka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
6
Budyń ubić na gładką masę i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Beat Pozostałe 1 1/4 szklanki śmietany w misce z mikserem elektrycznym, aż po prostu trzyma sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Jedną czwartą śmietany ubić na kremie czekoladowym, aby się rozjaśnić, następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
BudyńBudyń
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Łyżka musu do 8 (6-uncji) kieliszków lub ramekinów i schłodzić, przykryte, co najmniej 6 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Odstawić w temperaturze pokojowej około 20 minut przed podaniem.
1
* Mus można schłodzić do 1 dnia. * Aby urozmaicić smak, można zastąpić 1 łyżeczkę wanilii 2 łyżeczkami proszku instant-espresso (rozpuścić go w gorącej śmietanie) lub 3 łyżkami Grand Marnier lub 2 łyżkami koniaku (albo jeden ubity na sztywny krem).
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Grand MarnierGrand Marnier
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
KoniakKoniak
KremKrem
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn