Mus Cytrynowo-Imbirowy
Mus cytrynowo-imbirowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 492 kalorie, 6G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mielonego imbiru, żółtka, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Mus cytrynowo-imbirowy i pistacjowy tuiles, Mus cytrynowo-imbirowy i domowe ciasteczko z wróżbą, oraz Joanne Chang ' s Lemon-Ginger Mousse Coupe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, połączyć 3 3/4 szklanki ciężkiej śmietany ze świeżym i zmielonym imbirem i doprowadzić do duszenia. Przykryć i ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce na noc.
Ustaw drobną siatkę sito w dużej misce; Ustaw miskę w większej misce z lodowatą wodą. W dużym rondlu, połączyć sok z cytryny, masło i pozostałe 1/4 szklanki śmietany; doprowadzić tylko na wolnym ogniu. W średniej misce ubijamy całe jajka z żółtkami i cukrem na gładką masę. Stopniowo ubić połowę gorącej mieszanki cytrynowej; ubić mieszaninę do rondla. Twaróg gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru włożonego do niego rejestruje 175, około 5 minut.
Ubijamy sól i wanilią. Odcedzić twaróg cytrynowy do przygotowanej miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Spłucz i osusz sitko
Przecedzić krem imbirowy do innej dużej miski. Za pomocą miksera elektrycznego ubić krem imbirowy z dużą prędkością, aż będzie jędrny. Ubitą śmietanę imbirową ułożyć na twarogu cytrynowym. Łyżka do szklanek.
Udekorować kandyzowanym imbirem i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.