Muhammara Tradycyjna (Syrian Hot Pepper Dip)

Tradycyjna Muhammara (syryjski Dip z ostrą papryką) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, melasę z granatów, proszek sumaku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nashville Hot Chicken Dip, Tradycyjny Syryjski Chrześcijański Gulasz Z Mleka Kokosowego, oraz Muhammara (Dip z czerwonej papryki i orzechów włoskich) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Umieść paprykę z wyciętych boków w dół na przygotowanej blasze do pieczenia; pieczeń pod rozgrzanym brojlerem, aż skóra papryki sczerniała i pęcherze, 5 do 8 protokół.
Toast kromki chleba w tosterze i ostudzić; umieścić w zamykanej plastikowej torbie, wycisnąć powietrze, uszczelnić worek, i zmiażdżyć wałkiem do ciasta, aby okruchy.
Przenieść paprykę do miski i szczelnie zamknąć folią. Odstawić, aż Skórki papryki są luźne, około 15 minut; usunąć i wyrzucić Skórki. Obrane papryki rozgnieść widelcem.
Połącz puree z papryki, bułki tartej, orzechy włoskie, sok z cytryny, pieprz Aleppo, melasa z granatu, czosnek, kminek i sól w robocie kuchennym; pulsuj mieszaninę kilka razy, aby wymieszać przed uruchomieniem przy najniższym ustawieniu. Powoli strumień oliwy z oliwek do mieszaniny pieprzu, jak miesza się aż całkowicie zintegrowane; przenieść mieszaninę do naczynia do serwowania.
Posypać sumak na mieszaninie służyć.