Muffiny Żurawinowe Streusel
Muffiny żurawinowe Streusel to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 6G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka proszku do pieczenia, masło, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Muffiny Żurawinowe Streusel, Świeże Muffiny Żurawinowe Streusel, oraz Muffinki żurawinowe z rumem Pekan Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1 1/4 szklanki mąki uniwersalnej, 1/3 szklanki zapakowanego jasnobrązowego cukru, 2 łyżki. cukier, 1/2 łyżeczki. cynamon i 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich.
Dodaj 8 Łyżek. roztopione niesolone masło; mieszać do zwilżenia i zbrylenia. Odstawić.
Wymieszać 2 szklanki mąki uniwersalnej, 2 łyżeczki. proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki. sól. Z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, śmietana 8 łyżek. niesolone masło i 1 1/4 szklanki cukru, aż będzie puszyste.
Dodaj 2 duże jajka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym. Niższa prędkość mieszania; dodaj połowę suchych składników, a następnie 1/2 szklanki mleka i 1 łyżeczkę. ekstrakt z wanilii. Wymieszać pozostałe suche składniki. Złóż w 1 szklance posiekanej świeżej żurawiny.
Podziel ciasto między kubki muffin.
Posypać babeczkami, lekko naciskając.
Piec przez 35 minut, lub do złotego koloru.
Ostudzić w patelni na stojaku z drutu na 10 minut, a następnie wyjąć z patelni do stojaka