Muffinki żytnie z kminkiem
Muffinki żytnie z kminkiem to śniadanie dla 10 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie danie laktoowowegetariańskie ma 206 kalorii , 5 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 23 centy za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, soli, jajka i mąki żytniej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę spoonacular wynoszącą 28% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Pikantna zupa kalafiorowa z grzankami żytnimi z czosnkiem , Chleb żytni na zakwasie z kiełkami i Sałatka z soczewicy z jagodami żyta i suszonymi pomidorami .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i kminek. Wymieszaj z serem.
Wymieszaj jajko, mleko i olej z suchymi składnikami, aż masa stanie się wilgotna.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do dwóch trzecich wysokości.
Piec w temperaturze 400° przez 20-23 minuty lub wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.