Muffinki Żurawinowo-Jabłkowe
Muffinki żurawinowo-jabłkowe to bezmleczne i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Mieszanka mąki, proszek do pieczenia, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Muffinki Jabłkowo-Żurawinowe, Muffinki Jabłkowo-Żurawinowe, oraz Muffinki Z Dyni Żurawinowo-Jabłkowe.
Instrukcje
W misce połączyć jabłka i cukier; odstawić na 10 minut.
Dodać żurawinę, marchew, orzechy, jajka i olej; dobrze wymieszać.
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon, kolendra w razie potrzeby i sól; mieszać do mieszaniny jabłek tylko do zwilżenia. Napełnij papierowe kubki muffinowe dwie trzecie pełne.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub aż wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 5 minut przed wyjęciem z patelni do stojaków Z Drutu.